U heeft een plan of een idee om te investeren binnen een bioeconomie omgeving. U wilt een initiatief ontwikkelen, of actief worden in de bioeconomie. Dan helpt Abstraction u om de kansen te vinden welke bij uw behoeften aansluiten. Abstraction biedt strategisch advies, en biedt expertise wanneer u bio-based investeringen overweegt. Abstraction helpt om uw project te ontwikkelen, lost problemen onderweg op, adviseert bij partnerkeuze, vind oplossingen, definieert kansen en opent nieuwe markten.


Abstraction is gevestigd in Rhoon in Nederland, bij Rotterdam. U kunt Abstraction bereiken via e-mail: wijnand@biobased-opportunities.com, of telefonisch: +31 (0)6 22 976 806.


Sinds april 2014 is Abstraction’s blog beschikbaar, met commentaar en observaties over de bioeconomie en aanverwante zaken.


In samenwerking met ARN leveren wij een tool om uw grondstoffen en reststromen ketens inzichtelijk te maken. Klik op de banner voor meer info:

Actueel

introductie

                 bio-based opportunities

Abstraction is aangesloten bij ZZP Nederland

Vakbladartikel over nikkelzouten

In het december-nummer van vakblad Oppervlaktetechnieken, officieel orgaan van de Vereniging ION, is door Jaap van Peperstraten, van Ellemmi, een artikel geschreven over de extractie van nikkelzouten uit planten. Het artikel is hier te downloaden. Het behandelt ons project om tot economisch rendabele productie te komen. (januari 2017)

Presentatie tijdens Branchentag NRWO!

Op uitnodiging van het Netzwerk Oberfläche Nordrhein-Westfalen (NRWO!) heeft Wijnand Schonewille tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst in Emsdetten, in Duitsland, het duurzaam winnen van nikkelzouten uit Alyssum-planten behandeld. Nikkelzouten worden toegepast in de galvanotechniek. De NRWO!-presentatie is hier te downloaden. (mei 2017)

Olivijn, de steen der wijzen

Op een bijeenkomst in de Hortus in Utrecht presenteerde Olaf Schuiling zijn boek over mogelijke toepassingen van het mineraal olivijn. Door de verwering van dit mineraal te versnellen treden allerlei wenselijke effecten op, die ook in de bioeconomie een rol kunnen spelen. Uitgeverij Elmar, Delft. (juni 2017)

Abstraction in 2018: een jaaroverzicht

In 2018 is op basis van eerder werk verder gegaan met de ontwikkeling van een aantal projecten. Onder andere is in samenwerking met partners een ontwerp gemaakt voor een internet-portal om eenvoudiger toegang te krijgen tot bio-based informatie uit internationale onderzoeksprojecten. Ook is gewerkt aan een nieuw voorstel om afvalfruit te verwerken. Voor het overzicht van 2018, klik op: jaaroverzicht 2018. (januari 2019)